Mixtura universală de făină fără gluten - un aliment creat special pentru persoanele care suferă de intoleranță la gluten, realizat din ingrediente fără gluten și fără grâu. Amestec de făină fără gluten gata preparat din făină de sorg. Poate fi inclus în orice rețetă, nu este nevoie să adăugați alte făinuri sau amidon fără gluten, însă timpii de coacere pot varia față de cei normali. Este potrivit pentru prepararea de pâine, clătite, biscuiți și alte prăjituri.
Rețeta de preparare a pâinii:Ingrediente:250g amestec de făină de sorgum230ml apă;10g zahăr;10g drojdie proaspătă;6g sare
Se amestecă drojdia și zahărul în apa călduță, se adaugă treptat făina și se adaugă sarea . Frământați bine totul până când obțineți un aluat umed și omogen. Lăsați aluatul să se odihnească timp de cel puțin 10 minute, apoi frământați din nou aluatul cu mâinile pe o planșetă presărată cu făină, dați-i forma unei pâini, transferați-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-o să crească într-un loc cald (la 40 °C timp de aproximativ 20 de minute) până când aluatul a crescut până la cel puțin dublul volumului său. Chiar înainte de coacere, se unge partea superioară a aluatului cu ulei și se taie cu un cuțit ascuțit. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 190 °C și se coace timp de 45 de minute. În timpul coacerii, puteți pune un bol cu apă pe fundul cuptorului. Se lasă să se răcească pe un grătar de sârmă și se taie în felii când sunt complet reci.
Ingrediente: făină de sorg (48%), amidon de tapioca, fibre vegetale (psyllium), antioxidant (acid ascorbic).
Valoarea nutrițională la 100g de produs:Energie: 1470Kj / 347kcal;Grăsimi: 1,8g (din care saturate: 0,4g);Glucide: 74,0g (din care zahăr: 0,2g)Fibre: 7,1g;Proteine: 5,2g;Sare: 0,02g
Stocare: Păstrați într-un loc răcoros și uscat.Țara de origine:UE.
Informatii conformitate produs